MİT heyetine iletmiş, Öcalan da rahatsız olmuş

MİT heyetine iletmiş, Öcalan da rahatsız olmuş

GÜNDEM Haberleri

KCK'nın "Çekilmeyi durdurduk" şeklindeki açıklamasından İmralı'nın haberi olmadığı, Öcalan'ın rahatsızlık duyduğu öğrenildi.

Kandil'in, PKK'nın çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından, MİT heyetiyle görüşen Abdullah Öcalan'ın bu açıklamadan haberinin olmadığı öne sürüldü. Hür Haber adlı internet sitesinin haberine göre, hafta sonu İmralı'da MİT heyeti ile görüşen Öcalan, Kandil'in açıklama üslubunun sert olduğunu ve kendisinin bilgisi dışında yapılan açıklamalardan rahatsızlık duyduğunu iletti. Öcalan söz konusu görüşmede heyetten, sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için örgütle doğrudan görüşebileceği bir kanalın oluşturulmasını da isterken; süreci tıkayan taraf olmayacaklarını belirtti. Öcalan hükümetin belirlediği 3 gazeteci ile bir araya gelme isteğini de tekrarladı. Aynı haberde, Kandil'in çekilmeyi durdurma kararının, Öcalan'ın talimatı ile alınan bir karar olmadığı öğrenildi. Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği son iki mektupta, sürecin ağır işlediğini ancak umutlu olduğunu vurgulayan cümlelerine rağmen, KCK çekilmeyi durdurma kararını almıştı. Çekilme kararının İmralı'ya gitmesi beklenen BDP heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmede netleşeceği ifade ediliyor.
Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...