Mısır'dan dünyaya 'bizi kurtarın' çağrısı

- Güncelleme:
Mısır'dan dünyaya 'bizi kurtarın' çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi destekçileri Kahire Meydanı'nda toplanarak 'Mısır'ı Kurtarın' pankartları taşıdı.

Mısır'da ordunun darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirmesi ve namaz kılan halka açılan ateş sonucu 84 kişinin ölmesinin ardından darbe karşıtı gösteriler sürüyor. Ramazanın ilk cumasında Mursi'nin destekçileri, "Seferberlik" ve "Mısır'ı kurtarın" isimleri altında başkent Kahire'deki Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplandı. Meydanı dolduran halk, "Asker defol", "Hain Sisi", "Mısır'ın Başkanı Muhammed Mursi" pankartlar taşıdı. Meydanlarda toplanan yüzbinlerce halk toplu namaz kılıp iftar açtı. Mursi taraftarları iftar sonrasında da geçen pazartesi ordunun göstericilere ateş açtığı Cumhuriyet Muhafızları Alayı'nın önünde toplanarak oturma eylemi yaptı. Darbe öncesi Mursi karşıtı gösterileri organize eden Temerrud Hareketi de gösterilere destek çağrısında bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı tutuklu olan Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ise Almanya'nın Mursi'nin serbest bırakılması çağrısına katıldıklarını açıkladı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...