Mısır'da Türk gazetecileri kelepçeleyip, gözlerini bağladılar

Mısır'da Türk gazetecileri kelepçeleyip, gözlerini bağladılar

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Türk gazeteciler, ayakkabılarına kadar arandıktan sonra gözleri bağlı, eller kelepçeli olarak bilmedikleri bir yere götürüldüklerini anlattı.

Mısır'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Türk gazeteciler, kötü muamele görmediklerini anlattı. Mısır'da gözaltına alınan Star Televizyonu Muhabiri Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş gözaltı sırasında herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını bildirdi. nbsp; Mısır'da ordunun yönetime darbeyle el koymasının ardından Mısır'ın başkenti Kahire'ye olayları aktarmak için gelen muhabir Uslu ve kameraman Karakaş, Mursi'ye destek verenlerin bulunduğu Kahire'deki Rabiaatu'l Adeviyye meydanı yakınlarında anons yaptıkları sırada askerler tarafından engellenip gözaltına alındı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğinin girişimiyle serbest bırakılan muhabir Murat Uslu, askerle sivil göstericiler arasında herhangi gerginliğin olup olmadığını tespit etmek için Rabiatu'l Adeviyye meydanına gittiklerini, anons yaptıkları sırada gözaltına alındıklarını, Mısırlı mihmandarlarının ise meydanda askerler tarafından darp edildiğini anlattı. nbsp;Murat Uslu, ayakkabılarına kadar çok sıkı şekilde arandıktan sonra gözleri bağlı, eller kelepçeli olarak bilmedikleri bir yere götürüldüklerini belirterek, burada bir süre tutulduklarını bildirdi.
Darp edilmediklerine dair imza vermek için götürüldükleri odada gözaltına alınan diğer 2 Türk gazeteciyle karşılaştıklarını belirten Uslu, daha sonra serbest bırakıldıklarını, herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...