Mısır elçisini çekti, Ankara'dan diplomatik manevra

Mısır elçisini çekti, Ankara'dan diplomatik manevra

GÜNDEM Haberleri

Mısır'a yeni elçi atayıp askeri yönetimi muhatap almak istemeyen Ankara, Kahire Büyükelçisi Botsalı'yı görev yerine gönderdi.

İstişareler için çağırılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, görevine geri döndü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyükelçinin zaten temelli çağırılmadığını belirterek olağanüstü gelişmelerin olması halinde bu kararın yeniden gözden geçirileceğini açıkladı. Botsalı'nın dönüşünün perde arkasında Türkiye'nin Mısır'da deneyimli bir büyükelçi ile yola devam etmesi politikasının yanı sıra yeni yönetimle muhatap olmak istememesi de bulunuyor. Türkiye darbe öncesinde Kahire Büyükelçisi Botsalı'yı Saraybosna'ya, Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız'ı Kahire'ye atamıştı. Büyükelçi Yıldız'ın Kahire'de görevine başlaması için Mısır Yönetiminden 'agreman' denilen onayı alması ve daha sonra ise Mısır Devlet Başkanına güven mektubu sunması gerekiyordu. Türkiye ise Mısır'da darbe sonrasında kurulan geçici hükümetle ilişki kurmuyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı ise, ülkelerinin Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin'in, "Türkiye'nin Mısır'ın içişlerine müdahelesi durmadıkça" görev yerine dönmeyeceğini söyledi. Buket Güven

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...