Milyonluk vurgundan tutuklandı, adliyeden çıkarken söyledikleriyle şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Milyonluk vurgundan tutuklandı, adliyeden çıkarken söyledikleriyle şaşırttı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bursa'da evlere 'kart-film' yöntemiyle giren ve yaklaşık 5 milyon liraya yakın vurgun yapan 18 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, adliyeye sevk edilen kadınlardan birinin sözleri duyanları şoke etti.

Bursa polisi gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile 'kart-film' çetesini çökertti. Birçok farklı adresten gelen hırsızlık ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmada, hırsızlık olayının meydana geldiği bölgede çok sayıda güvenlik kamerası izlendi ve kişiler tespit edildi.

'KİRALIK EV BAKMA' BAHANESİYLE GİRDİLER

Şüphelilerin gittikleri sitelerde kapı zillerine basıp 'kiralık ev bakıyoruz' diyerek binalara girdikleri, kapıyı açan olmadığında ise kilitli olmayan kapıları sert plastik kartlar kullanarak açtıkları görüldü.

Şüphelilerin hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra evden çıkıp yaklaşık 2-3 kilometre yürüdüğü, sonrasında yoldan geçen otobüs, minibüs veya ticari taksiye binerek olay yerinden uzaklaştıkları görüldü. Şüphelilerin daha sonra şebeke fertlerine bekledikleri yeri söyledikleri ve kendilerini aldırdıkları tespit edildi.

Polis merkezine gelen ihbarlar üzerine sitelerin ve çevrede bulunan iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını izledikten sonra şüphelileri tespit etti.

Milyonluk vurgundan tutuklandı, adliyeden çıkarken söyledikleriyle şaşırttı

"BİR ÇIKAYIM BELKİ EVLENİRİM"

Ekipler, Bursa merkezli olmak üzere Yalova, Kırıkkale ve Eskişehir'de belirlenen 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 18 kişi yakalanırken evlerde yapılan aramalarda hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 5 milyon liraya yakın para ve altınlara el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri ise, "Bir çıkayım belki evlenirim, taliplerimi bekliyorum" dedi. 9 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...