Milyonların gözü Kabine toplantısında: 'Taşerona kadro' masaya geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonların gözü Kabine toplantısında: 'Taşerona kadro' masaya geliyor

Gündem Haberleri

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından, şimdi de ‘taşeron çalışana kadro’ konusu kabine gündemine geliyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Kabine, iki haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesini öngören kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından, şimdi de ‘taşeron çalışana kadro’ konusunun kabine toplantısında masada olması bekleniyor. Ayrıca, yarın Meclis Genel Kuruluna gelmesi beklenen EYT’lilere ilişkin düzenleme de kabinede gündeme gelecek.

7'NCİ YARGI PAKETİ DE MASADA

Kabine toplantısında, vergi affına ilişkin düzenlemenin ve Finansal İstikrar Komitesi kararlarının yansımalarının da gündeme gelmesi bekleniyor. Kabinenin bir diğer önemli gündem maddesinin, çat kapı haciz işleminin bitirilmesinden, kira ve komşu uyuşmazlıklarının arabuluculuk kapsamına alınmasına kadar, bir dizi adımları içeren 7’nci Yargı Paketinin olması bekleniyor.

Diğer yandan, başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif de masada olacak. TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edilen teklifin Genel Kurul’a gelmesi beklenirken, bu konudaki son durumun da kabinede istişare edilmesi öngörülüyor.

İsveç’te Kur’ân-ı kerimin yakılması olayı ile başlayan provokatif eylemler ve açıklamalar da kabine üyeleri tarafından değerlendirilecek.

EYT MESAİSİ

Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya daha giriyor. Haftalık çalışmasına 7 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurul’da, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Genel Kurul daha sonra, kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni gündemine alacak.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Taşeron calisanlar 6 Şubat 2023 09:37

Taşerona kadro verilmeli bekliyoruz.

Sonraki Haber Yükleniyor...