Milyonlarca Mısırlı, Mursi için 4 meydanı doldurdu

- Güncelleme:
Milyonlarca Mısırlı, Mursi için 4 meydanı doldurdu

GÜNDEM Haberleri

Mısır'ın Başkenti Kahire'nin en büyük meydanlarından biri olan Rabiatül-Adeviyye'de milyonlar Muhammed Mursi için bir araya geldi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatının günlerdir duyurusunu yaptığı "Seferberlik Cuma Gösterisi" adlı mitinge Mısır'ın tüm kentlerinden nbsp; milyonlar akın etti. Nasır City mıntıkasında bulunan Rabiatül-Adeviyye Meydanı başta olmak üzere başkent Kahire'nin farklı yerlerinde Muhammed Mursi'ye destek gösterileri düzenlendi. Yaklaşık 30 İslami Parti ve Hareketin ortaklaşa düzenlediği Minyonluk Cuma Gösterisine Mısır halkı tren ve tuttukları özel araçlarla iştirak etti. Cuma namazının meydanda kılınmasının ardından Ordu Muhafızları önünde hayatını kaybeden 100'den fazla Mursi destekçileri için Cenaze Namazı kılındı. Müslüman Kardeşler ve Cemaati İslami'nin sözcüleri yaptıkları basın açıklaması ile bugün teravih namazının ardından Kahire'nin Adeviyye ve Nahda meydanlarının dışında iki ayrı yerde de aynı gösterileri düzenleyeceklerini bildirdiler. Ayrıca bildiride; Mursi destekçilerinin İttihadiyye adı verilen Cumhurbaşkanlığı sarayına doğru yürüyüşe geçecekleri duyuruldu.
nbsp;Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından darbe ile görevinden uzaklaştırılmasının üzerinden bir hafta geçmesiyle birlikte Mısır'ın ikinci büyük kenti İskenderiye'de de dev gösteriler düzenleniyor.
nbsp;Dün gece teravih namazının ardından dev gruplar halinde yürüyüşe geçen Mursi destekçileri "Defol Sisi Mursi Cumhurbaşkanımızdır" "Ordunun Yönetimi Yıkılsın" diye sloganlar attılar.
nbsp;Ulusal Kurtuluş Cephesi ülkede iç savaş çıkarmak istiyor
Bu arada Muhammed Mursi'ye karşı laik ve Solcu gruplar tarafından oluşturulmuş Ulusal Kurtuluş Cephesi, İslami Partilerin Cumhurbaşkanlığı sarayına doğru yürüyüş kararı almasının ardından aynı mıntıkaya doğru yürüme kararı aldı.
nbsp;Ulusal Kurtuluş Cephesi bu tür kışkırtıcı kararlar alarak kardeş Mısır halkını karşı karşıya getirip ülkeyi iç savaşın eşiğine sürüklemek istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...