Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

GÜNDEM Haberleri

Türkiye yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’dan sonra yerli ve milli elektrikli treni ile kavuşmaya hazırlanıyor. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda göre 160 kilometre hıza uygun milli elektrikli tren setlerinden üçünün bu yıl içerisinde TCDD Taşımacılık AŞ'ye teslim edilmesi bekleniliyordu. Hızlı elektrikli tren projesinde yer alan trenlerin tasarım değişiklikleri ile 225 km hıza çıkması hedeflenmişti. Milli treni merakla bekleyenler “Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?” sorusunun cevabını merak ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Milli Elektrikli Tren ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

Türkiye elektrikli otomobilinden sonra elektrikli trenine kavuşuyor. Raylı sistem araçları ile kritik bileşenlerinin yerli ve milli olması çalışmalarının bir ürünü olan milli elektrikli tren ile ilgili gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu milli elektrikli tren ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor? sorusunu merak etmeye başladı. Tasarımından üretimine kadar trende tamamen yerli ve imkanlar kullanıldı. "Yeni Sakarya Milli Elektrikli Tren Seti" 160 kilometre işletme hızına sahip bulunuyor.

Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

MİLLİ TREN NE ZAMAN KULLANILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğüne teslim edilen Milli Elektrikli Tren Seti, bugün 11.00'dan itibaren bir hafta süreyle vatandaşlar tarafından gezilebilecek.

Milli tren, yolculu seferine saat 20.10’da Ada Ekspresi ile Adapazarı’ndan başlayacak. Adapazarı ile Gebze güzergahında sefer yapacak milli tren, 11 durakta hizmet verecek. Adapazarı-Gebze arasında günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren günde yaklaşık 500 kilometre yol kat edecek

Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN ÖZELLİKLERİ

  • Milli elektrikli tren İşletme ihtiyaçlarına göre bölgesel veya şehirlerarası trenlerde kullanılmak üzere 3'lü, 4'lü, 5'li ve 6'lı araç üretilebiliyor ve 5'li araçlı konfigürasyonunda 324 yolcu kapasitesine sahip.
  • Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için gerekli olan TSİ sertifikasına sahip olan setlerde yolcu konforu ön plana alınarak üretilirken setlerde Wi-Fi erişimi, kafeterya bölümü, engelli yolcular için 2 bölme, engelli biniş sistemi ve bebek bakım odası yer alıyor.

Milli tren ne zaman kullanılacak? Milli elektrikli tren nerede üretiliyor?

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN NEREDE ÜRETİLİYOR?

Milli elektrikli tren TÜRASAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş) tarafından Sakarya’da üretildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...