Millî tank ALTAY’ın palet sesi yükseliyor

Düzenleyen:
Millî tank ALTAY’ın palet sesi yükseliyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin ilk millî ana muharebe tankı ALTAY, bu yıl içerisinde kabul testlerini tamamlayacak ve seri üretim için düğmeye basılacak

Son yıllarda ağırlık verilen milli projeler birer birer hayata geçiriliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen OTOKAR AŞ'nin ana; ASELSAN, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, ROKETSAN ve ROTEM'in ise alt yükleniciliğinde yürütülen millî tank ALTAY projesinde sona gelindi. ALTAY tankı için yerli güç grubu geliştirilmesine yönelik çalışmalar da Tümosan Motor ve Traktör Sanayi AŞ tarafından yürütülüyor. ASELSAN ayrıca, yaklaşan füzeleri tespit ederek havada imha edecek Aktif Koruma Sistemi geliştirilecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığının ana muharebe tankı ihtiyacı için üretilen tanka yönelik dayanıklılık testlerine bu yıl devam edilecek. Kabul testlerinin de yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Tank, bu süreçte sıcak-soğuk iklim koşullarında dayanıklılık, isabet oranlarına ilişkin atış, farklı arazi şartlarında da manevra kabiliyeti testlerine tabi tutulacak. Bunun yanında yıl içinde ALTAY tankının seri üretimi için sunulacak teklifin değerlendirilmesi ve seri üretim için gerekli planlamaların netleştirilmesi amaçlanıyor.
ALTAY'ın, yeni nesil tanklar arasında en gelişmiş ana muharebe tanklarından biri olması bekleniyor. Tankın üzerinde ana silah olarak 120 mm'lik 55 kalibre top yer alıyor. ALTAY'ın yeni nesil atış kontrol sistemi, hareket halindeki hedefleri de yüksek isabet oranıyla vurabilmesine imkân sağlıyor. Ayrıca tankın uzaktan kumandalı silah sistemi ve 7.62 mm'lik kule makinalı tüfeği bulunuyor. Tank, her türlü tehdide karşı zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin bulunduğu ortamlarda görev yapmasına imkân sağlayan sistemlerle korunuyor. Yaşam Destek Sistemi, İlave Mayın Koruma Kiti, Yardımcı Güç Grubu, Lazer Uyarı Sistemi, 360 derece Durumsal Farkındalık Sistemi, ALTAY'ın önemli unsurları arasında yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...