Milli savunma Bakanlığı'ndan YAŞ kararı açıklaması

/ Kaynak: AA
Milli savunma Bakanlığı'ndan YAŞ kararı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çeşitli açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Bakan Yılmaz, Kars Valisi Eyüp Tepe'yi ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yüksek Askeri Şura nbsp;(YAŞ) kararlarına ilişkin, bakanlıktaki haklarında herhangi bir dava olmayan nbsp;tuğgeneral ve tümgeneral rütbesindeki müsteşar yardımcılarının da emekli olduğunu nbsp;belirterek, "Diğer arkadaşımızın da hakkında dava vardı, o da emekli oldu. Bu nbsp;emekli olanların davayla alakası yoktur, kadroyla veya kadrosuzlukla alakasıvardır" dedi. nbsp;Çeşitli açılış, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen nbsp;Bakan Yılmaz, Kars Valisi Eyüp Tepe'yi ziyaret etti. nbsp;Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının nbsp;yapımına devam edildiğini anımsatarak, Afganistan'da olan birçok ülkenin nbsp;Afganistan'dan çekilirken güzergah olarak bu demiryolu hattını kullanacaklarını
düşündüklerini ifade etti. nbsp;Bir gazetecinin "Kars'ta tugay komutanlığı yerleşim alanın yüzde nbsp;10'nunu kaplıyor. Buranın şehir dışına taşınması durumunda ekonomik olarak refah nbsp;olacak. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Yılmaz, "Silahlı nbsp;kuvvetlerin varlığı bir ile canlılık getirir. Malatya'da varsa canlıdır, Konya'da nbsp;varsa canlıdır ancak silahlı kuvvetlerimizin birliklerinin büyük şehirlerde nbsp;olmaması lazım. Oranın yeteri kadar nüfusu var. Bölgeler arasındaki kalkınmayı nbsp;giderebilmek, farklılığı azaltabilmek için en azından büyük şehirlerde silahlı nbsp;kuvvetlerimizin birliklerinin olmaması lazım. Bunu, nüfusu daha az olan illere nbsp;taşımamız lazım. Genelkurmay Başkanlığı'mız bir master plan yapıyor. O master nbsp;plan yapıldıktan sonra biz büyük şehirlerdeki silahlı kuvvetlerin birliklerini nbsp;nüfusu daha az olan illere taşımayı düşünüyoruz. Batıdan ziyade doğudaki illere nbsp;de kaydırmayı düşünüyoruz" karşılığını verdi.


YAŞ kararları


Yılmaz, "YAŞ kararlarında Ergenekon Davası tutuklularının emekliye nbsp;sevk edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yarın da karar duruşması var?" sorusu nbsp;üzerine bakanlıktaki haklarında herhangi bir dava olmayan tuğgeneral ve nbsp;tümgeneral rütbesindeki müsteşar yardımcılarının da emekli olduğunu belirterek, nbsp;şunları kaydetti:


"Diğer arkadaşımızın da hakkında dava vardı, o da emekli oldu. Bu nbsp;emekli olanların davayla alakası yoktur, kadroyla veya kadrosuzlukla alakası nbsp;vardır. Dolayısıyla kadrosuzlukla ilişkilidir. Demek ki dava açılmayan bir kimse nbsp;emekli olabiliyor mu? Oluyor. Dolayısıyla dava açılan bir kimse de eğer kadro nbsp;müsait değilse o da emekli olabilir. Dolayısıyla bunu dava ile
ilişkilendirmiyoruz, bağlamıyoruz. Hakkında dava açılan da açılmayan da emekli nbsp;olabiliyor. Emekli olma gerekçesi nedir? Kadrodan dolayıdır. Milletimize hayırlı nbsp;uğurlu olsun diyorum. Biz hep bunu söyledik. Her alanda Türkiye'nin bu günü
dünden daha iyidir."


nbsp;"Bütün milletin TSK ile gurur duyması lazım"


Türkiye'nin bölgesel bir güç olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) nbsp;ile gurur duyduklarını ve TSK ile bütün milletin gurur duyması gerektiğini nbsp;vurgulayarak, şöyle devam etti:


"TSK, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruma yeterliliğine ve nbsp;kapasitesine en üstteki komutanından en alttaki Mehmetçiğine kadar yetkindir. nbsp;Savunma sanayisi de gelişiyor. Eskiden yaklaşık 200 milyon dolarlık ihracat nbsp;yaparken bugün artık 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Kendi insansız hava nbsp;aracımızı yapıyoruz, kendi helikopterimizi yapıyoruz, kendi gemimizi yapıyoruz,
kendi tankımızı yapıyoruz, kendi kara araçlarımızın hepsini yapabilir durumdayız" nbsp;şeklinde konuştu.


Yılmaz, dışarıya bağımlılığın da yüzde 45'in altına düştüğüne dikkati nbsp;çekerek, "Bu iyi bir noktada. İthal ettiğimiz ürünler de var. İthal ettiğimiz nbsp;ürünlerden daha fazla ürün ihraç ediyoruz. Bu da demek ki savunma sanayinde bir nbsp;açık vermiyoruz. Gerek savunma sanayinde gerekse Türkiye'nin diğer ihracat nbsp;kalemlerinde Türkiye çok iyi bir noktada. İnşallah birlik ve beraberlikle hep nbsp;beraber çalışacağız, çünkü bu ülke hepimizin" ifadelerini kullandı.


Bakan Yılmaz, daha sonra Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u ziyaret nbsp;ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...