Milli Savunma Bakanı Akar, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Savunma Bakanı Akar, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bir araya geldi. Görüşmede NATO üyeliği masada olacak. Geçtiğimiz günlerde de Finlandiya Dışişleri Bakanlığı yetkileri NATO üyelik sürecini ele almak için Türkiye'ye ziyarette bulunmuştu.

NATO sürecinde Türkiye'nin vetosuna takılan Finlandiya'dan Türkiye'ye üst düzey ziyaretler devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Finlandiyalı mevkidaşı Kaikkonen'i bakanlıkta ağırladı. İki bakanın görüşmesinde en önemli başlıklar savunma, güvenlik ve NATO üyeliği başlıkları olacak.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetiyle Ankara’ya gelen Bakan Antti Kaikkonen, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakanlığın Kaikkonen’in ziyaretinden iki kare fotoğrafın da yer aldığı paylaşımda "Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Türkiye’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetiyle Ankara’ya çalışma ziyaretinde bulundu. Bakanın programında, Anıtkabir’de Atatürk’ün Mozolesi’ne çelenk koyma töreni vardı." ifadeleri kullanıldı.

BAKANLIKTA RESMİ KARŞILAMA

Milli Savunma Bakanı Akar, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiyalı mevkidaşı Kaikkonen'i bakanlıkta askeri törenle karşıladı. Tören mangasını selamlayan Kaikkonen'in şeref defterini imzalamasının ardından iki bakanın baş başa görüşmesi başladı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Finlandiyalı mevkidaşı ile görüştü

NATO ÜYELİK SÜRECİ MASADA OLACAK

Görüşmede, savunma ve güvenlik konularının yanı sıra Finlandiya’nın NATO üyeliği sürecinin de ele alınması bekleniyor.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Görüşme sonrası Akar ve Kaikkonen'in heyetlerarası görüşmeye başkanlık etmesi ardından basın açıklaması yapması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...