Milletvekili seçilemeyen ünlüler

Milletvekili seçilemeyen ünlüler

GÜNDEM Haberleri

Meclis’in yeni vekilleri arasında; sanat ve sporun çeşitli dallarından birçok popüler isim yer aldı.

Damla Peker ANKARA

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve eski milli futbolcu Alpay Özalan, AK Parti’den milletvekili seçilirken; roman kökenli Cemal Bekle ve Özcan Purçu da Meclis’e girdi. İttifak sistemi ile ilk yapılan seçimlerde birçok tanınan sima milletvekili olurken, bazıları ise Meclis dışında kaldı. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan İstanbul 2. Bölge 16. sıra adayı Ayşe Böhürler Meclis’e giremedi. AK Parti Kahramanmaraş 7’nci sıradan aday olan Türk İslam Karakoç seçilemezken; MHP’den Ankara Milletvekili adayı güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da Meclis’e giremeyen bir diğer isim oldu.

18’liklerden AK Parti’li Elif Nur Bayram, İYİ Parti’li Merve Asa, CHP’li İsmail Hakkı Gül, MHP’li Veli Oğuzhan Öztürk seçilemedi. İYİ Parti listelerinde önde çıkan bazı isimler de umduğunu bulamadı. Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu oyuncu Mehmet Aslan seçilemeyenler arasında yer aldı. İYİ Parti Kocaeli’den aday gösterilen eski SAT Komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen seçilemeyen bir diğer isim oldu. Yine İYİ Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve Kayseri’den aday gösterilen FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışmasında yaralanan eski polis müdürü Fatih Eryılmaz Meclis’e giremedi. “Hayata Dönüş” adı altında cezaevlerine yapılan operasyonda kolunu kaybeden ve OHAL KHK’sı ile ihraç edilen HDP Ankara 3. Bölge 1. sıra adayı Veli Saçılık seçilemedi. HDP’den istifa ederek Saadet Partisinden Milletvekili adayı olan Altan Tan da Meclis’e giremedi.
Cumhur İttifakı’nda destek veren BBP’den 18 aday AK Parti kontenjanından seçimlere girmişti. Tek seçilen isim Genel Başkan Mustafa Destici oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...