Milas'ta korkutan orman yangını!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milas'ta korkutan orman yangını!

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangını korkuttu. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerin ardından iki saatte kontrol altına alındı. Yangında iki hektarlık alan zarar gördü. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Yangın, Muğla'nın Milas ilçesinde, Demirciler Mahallesi Hayıtlı mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı.

Milas'ta korkutan orman yangını!

Yangını söndürmek için Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları ile itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

YANGINA 4 HELİKOPTER, 8 UÇAK, 35 ARAZÖZ, 3 DOZER MÜDAHALE ETTİ

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 helikopter, 8 uçak, 35 arazöz ve 3 dozer müdahale edildi.

Milas'ta korkutan orman yangını!

YANGIN İKİ SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Orman yangını ekiplerin havadan ve karadan yaptığı müdahalenin ardından iki saatte kontrol altına alındı.

Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık iki hektar alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

"BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda orman yangınının yoğun çabalar sonucundan kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki yangın ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Bu yangında Rusya’dan gelen Be-200 amfibik yangın söndürme uçakları da görev yaptı. Ormanın kahramanları gece gündüz görev başında” ifadelerini kullandı.

Milas'ta korkutan orman yangını!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...