Miçotakis, çizmeyi aştı: Türkiye'ye yaptırımlar uygulanabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Miçotakis, çizmeyi aştı: Türkiye'ye yaptırımlar uygulanabilir

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yine boyundan büyük sözler etti. Miçotakis "Türkiye kırmızı çizgiyi aşarsa yaptırım uygulanabilir" dedi.

Çekya'nın başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı düzenlemişti. Erdoğan, Yunan bir gazetecinin "‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dediğinizde Yunanistan’a saldırıda bulunabiliriz mi demek istiyorsunuz?" sorusuna "Konuyu anlamışsın. Bu durum sadece Yunanistan için geçerli değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun cevabımız bu olur. Yani 'bir gece ansızın gelebiliriz'. Herkes bunu böyle bilsin" şeklinde karşılık vermişti.

"ÇEVİRDEN ANLADIKLARIM MUĞLAK"

Erdoğan'ın bu sözleri, bu akşam da konunun muhatabı Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e soruldu. Avrupa Konseyi Gayriresmi toplantısının ardından konuşan Yunan Başbakan "Çeviriden duyduklarım muğlak. Ben iyi olanı tercih edeceğim. Türkiye'nin başka hiçbir ülkenin ulusal egemenliğine dair bir düşüncesi olmadığı kısmını seçiyorum. Ülkemizin doğu Ege'deki adalara ilişkin ulusal egemenliğini sorgulamaya yönelik bu kabul edilemez söylemin son bulmasını temenni ediyorum" dedi.

YAPTIRIM TEHDİDİ

Kiryakos Miçotakis, Türkiye’ye yönelik yaptırımların masada olup olmadığı sorusuna ise "Türkiye, bazı kırmızı çizgileri aşması durumunda Avrupa Konseyi'nin bir karar çerçevesi var. Umarım yaptırımları uygulamak zorunda kalmayız" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...