MGK'ya kilo ayarı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarının öğleden sonra yapılmasının arkasındaki sebebin "kilo kontrolü" olduğu ortaya çıktı.
Kayseri mutfağı sebebiyle kilo alan MGK üyeleri, toplantının yemekten sonra yapılmasını istedi. Talep kabul görünce toplantıların 14:00'te başlaması kararı alındı. Öğle yemeği öncesinde başlayan MGK toplantıları sırasında devletin zirvesine Kayseri mutfağına özgü; yağlama, mantı, zeytinyağlı yaprak sarma, Kayseri güveci, aş makarna, su böreği, pastırmalı yumurta, nevzine tatlısı ikram ediliyordu. Bu yemeğin ardından uzun süren toplantılarda Köşk'te 5 çayı ve yanında ve pasta-kek veriliyordu. Yemek listesinin fazla olması sonrasında MGK üyeleri, "Toplantı öğle yemeğinden sonra yapılsın. Çünkü Kayseri yemekleri yüzünden kilo aldık" talebini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan bu talebi haklı ve yerinde buldu. Artık 14:00'ten sonra başlayan toplantılarda sadece 5 çayı ve kek-pasta ikramı yapılıyor.
Buket Güven/TÜRKİYE GAZETESİ
Buket Güven/TÜRKİYE GAZETESİ