MGK'da kararlılık mesajı

MGK'da kararlılık mesajı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nda, terörle mücadelenin aralıksız süreceği vurgulandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. “Esad'sız Suriye” için uluslararası toplumda varılan mutabakat, Esad'ın sürpriz Moskova ziyareti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon görüşmesi ile hareketlenen bir ortamda yapılan toplantıda gündem yoğundu. 
6 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, Ankara'daki terör saldırısının çok yönlü olarak ele alındığı belirtilerek, “Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütlerle ve uzantılarıyla mücadelenin aralıksız sürdüreceğinin altı çizilmiştir. Milli güvenliğimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket eden Paralel Devlet Yapılanması'na karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceği teyit edilmiştir” denildi.
PYD DE LİSTEYE GİRMELİ
Açıklamada,  Suriye'de yaşanan ve uluslararası niteliği gün geçtikçe artan gelişmelerin etraflıca değerlendirildiği, hava sahası ihlallerinin ele alındığı kaydedilerek, şöyle devam edildi:
“Rusya ve İran'ın Suriye'deki rejimle ve bölgedeki gelişmelerle ilgili tutum ve politikaları değerlendirilmiştir. Bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.”
MGK açıklamasında, “İsrail'in, insanlığın ortak mirası Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa'da izlediği tahrik edici tutumun kabul edilemez olduğu” da vurgulandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...