MGK toplantısı sona erdi

Düzenleyen:
MGK toplantısı sona erdi

GÜNDEM Haberleri

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı sonrası bildiride 'Suriye'de emrivakiye göz yumulmayacak' denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sona erdi. Toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamadan satır başları;

*Bazı ülkelerin proje terör örgütleri FETÖ/PDY ile PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD-YPG'yi terör örgütü olarak görmemesinin, terörizmle küresel ölçekteki mücadeleye büyük zarar verdiği hususu bir kez daha teyit edilmiştir.

*Türkiye'nin Suriye'de barışın tesis edilmesi için gayret gösterdiğine işaret edilerek siyasi çözüme en büyük tehdidin Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir.

*Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hak ve menfaatlerine aykırı hiç bir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...