Mezarlıklardaki kamplar temizlendi

Mezarlıklardaki kamplar temizlendi

GÜNDEM Haberleri

PKK'lı teröristlerin sözde mahkeme binaları ile kamp olarak kullandığı alanlar yerle bir edildi. Yollara döşenen bombalara karşı yeni hazırlıklar devrede.

Yücel KAYAOĞLU-ANKARA
Hükümet, Doğu ve Güneydoğu'da PKK eylemlerine karşı önlemlerin artırılması konusunda yeni tedbirleri devreye sokuyor. Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'nın bölgedeki illerin valililerine verdiği PKK'lılara ait mezarlıkların etrafındaki sözde mahkeme binaları ve kamp alanlarının imha edilmesi talimatı üzerine birçok ilde büyük operasyonlar yapıldı. Güvenlik birimlerinin, operasyonların sonuçları ile ilgili hükümete verdiği bilgide, Tunceli, Muş, Bitlis, Ağrı, Van ve Mardin'deki sözde mahkeme binaları ile teröristlerin kamp olarak kullandığı yerler imha edilirken, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'taki operasyonlar ise sürüyor. Güvenlik birimleri, operasyonların tamamlandığı yerlerde, mezarlıklar etrafındaki tüm müştemilatların ve eklentilerin yıkıldığı, kampların dağıtıldığı bilgisini verdi.
TUZAKLAMALARA KARŞI ÖZEL EKİP
 PKK'nın yollara döşediği mayın ve patlayıcılara karşı ise uzman güvenlik güçlerinden oluşan ekipler oluşturuldu. Ayrıca bu tuzaklara karşı ortaya çıkaracak teknik ekipmanların güçlendirilmesi kararı alındı. Bölgede sevkiyatların zırhlı araçlarla yapılması, sevkiyat yapılacak güzergâhlarda günler öncesinden önlem alınması da alınan kararlar arasında. Hükümet, güvenlik birimlerine “Bu tuzaklar nedeniyle bunca insanın hayatını kaybetmesi kabul edilemez” talimatı verdi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...