'Mevcut sistem kavga ettiriyor'

Düzenleyen:
'Mevcut sistem kavga ettiriyor'

GÜNDEM Haberleri

Canikli, “Değişmesi gereken bu sistem yüzünden Demirel, kızım dediği Çiller’le, Ecevit, kendisinin cumhurbaşkanı yaptığı Ahmet Necdet Sezer’le sürekli kavga etti. 16 Nisan’da Türkiye’yi kurtaracağız” dedi

Fatih Bilgi İSTANBUL - Esenler Giresunlular Derneği tarafından Esenler Kültür Merkezi’nde, “Giresunlular Buluşuyor Geleceğini Konuşuyor” isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Avukat Gökhan Taran ve Giresun dernekleri üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Gecede konuşma yapan ve 16 Nisan için herkesin bir şeyler söylediğini ve vatandaşın kafasının karışık olduğunu belirten Canikli şunları söyledi: “Şu anda Türkiye’de uygulanan hükümet sistemi dünyanın hiçbir yerinde yok. Aynı idari ve yürütme yetkisi hem cumhurbaşkanına hem de başbakana verilmiş. Bu yanlış, cumhurbaşkanları başbakanları kavgaya ve çatışmayı teşvik ediyor, bu çıkmazı körüklüyor. Tek başına başbakan da cumhurbaşkanı da hükümeti kuramıyor. Mevcut sistem Türkiye’de yürürlüğe girdiği tarihten bu yana kavga hiç bitmedi. Turgut Özal, Yıldırım Akbulut’la, Demirel, kızım dediği Çiller’le, Ecevit, kendisinin cumhurbaşkanı yaptığı Ahmet Necdet Sezer’le sürekli kavga etti. Sadece 2007 ile bugüne kadarki dönemde kavga olmadı. Çünkü çok güçlü bir liderimiz var. Fakat bundan sonraki dönem için garantisi yok. Dolayısıyla, bu sistemi kaldırıp yerine kesin, net ve kavgayı bitirecek bir sistem kuracağız. Fakat birçok ülke bir oldu üzerimize geliyor. Mesela Almanya, Türkiye’ye, “mevcut sistemi değiştirmeyin” diyor. Hayırcılarla kol kola giriyor. Madem bizim sistemimiz çok güzel, size verelim, siz uygulayın. Birçok ülke birlik yaptı. Ama bizim için şaşırtıcı değil.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...