Metro açılışında muhalefetten gaf: İlk defa biz yaptık

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da 4 ilçeyi birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metro hattının açılışında ilginç bir diyalog yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, muhalefet parti liderlerine sürücüsüz metroyu ilk defa kendisinin yaptığını söyledi. Ancak bu metrolar ilk olarak 2017'de AK Parti tarafından hizmete alınmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü, Anadolu Yakası'nda Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı metro hattı bugün hizmete girdi. Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU: METRO NASIL DURUYOR?

Liderler, yaptıkları konuşma sonrası sürücüsüz metroya bindi. Burada Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu arasında dikkat çeken bir diyalog gerçekleşti. Ekrem İmamoğlu, sürücüsüz metroyu kendisinin yaptırdığını, durakta kapıların otomatik açılıp kapandığını söyledi. Bu durum karşısında şaşıran Kemal Kılıçdaroğlu ise "Metro nasıl duruyor?" diye sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “Aynı Paris'teki gibi ha!” dedi.

"İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO 2017'DE HİZMETE GİRMİŞTİ!"

Bu sözler sonrası sosyal medyada "İlk sürücüsüz metro çalışmalarına 2012'de başlandı. 2017'de de AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal döneminde hizmete alındı" şeklinde eleştriler yapıldı.

"BİZ 4 YIL ÖNCE YÜZDE 70'İNİ BİTİRMİŞTİK"

Metro açılışıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise "Biz 2019 yılında burayı yüzde 70'lik ilerleme oranıyla devretmiştik, aradan dört yıl geçti, şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gereken bir hattı bugün tamamladılar. Kağıthane'den başlayıp Hasdal'dan, Kemerburgaz Göktürk'ten İstanbul Havalimanı'na kadar uzanan 32 kilometre uzunluğundaki metre hattımızın bu ay içerisinde açılışını yapacağız. Şubat ayında yine Başakşehir, Kayaşehir metrosunu hizmete sunacağız" diye konuştu.

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...