Meteoroloji'den flaş uyarı: 2 bölgeye yoğun kar geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meteoroloji'den flaş uyarı: 2 bölgeye yoğun kar geliyor

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi, soğuk hava koşullarını artırdı. Kar yağışı ve soğuk hava pek çok ilde olumsuz etkiler yaratıyor. Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamasına göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan tahminlere göre, Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamasına göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Bugün öğle saatlerinden itibaren Batman, Mardin, Siirt, Muş, Bingöl ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli yağışlar ve fırtına bekleniyor. Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar görülecek.

Meteoroloji'nin verilerine göre; bu yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar, Şırnak'ın doğusundan Hakkari ile Van'ın yüksekleri ve Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde olacak.

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT 

Kuvvetli yağışların yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak bu yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi ve buzlanma olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre, bugün doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı, batı kesimlerden başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER 

Meteoroloji tarafından bugün (20 Kasım) sarı kodlu uyarı verilen iller; Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Mersin, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Tunceli, Ardahan, Şırnak. 

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER 

Meteoroloji'nin turuncu koldu uyarı verdiği iller; Artvin, Hakkari, Rize, Kastamonu, Rize, Tunceli, Şırnak.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...