Meteoroloji'den 28 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji'den 28 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor!

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun orta ve doğu kesimlerinde devam eden sağanak yağışın şiddetleneceğini duyurdu. Toplam 28 ilde sarı kodlu uyarı verilirken, sıcak havanın gelmesini bekleyen vatandaşlar sağanağa hazırlıksız yakalandı. Yağışlı havanın önümüzdeki 5 gün daha etkili olması beklenirken, sağanağın şiddetinin artacağı bildirildi.

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, yurt genelinde sağanak yağış devam edecek.

Yağışların, Güney ve iç Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop, Muş, Bitlis, Batman ve Siirt çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

FIRTINA VE TOZ TAŞINIMI UYARISI

Rüzgarın İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji'den 28 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor!

Sıcaklıkların, yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

SARI KODLU ALARM! 

Yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik, Muş, Bitlis, Batman ve Siirt çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Sarı kodlu uyarı verilen Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Sinop, Uşak, Batman, Şırnak ve Karabük'te vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Meteoroloji'den 28 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor!

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bugün sağanağın vurduğu Ankara'da Valilikten bir uyarı daha geldi. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 30.05.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren ilimiz çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anındann kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirliği olunmalıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...