Meteoroloji ve AFAD’dan sarı ve turuncu uyarı: İlleri tek tek saydı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji ve AFAD’dan sarı ve turuncu uyarı: İlleri tek tek saydı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, AFAD, yarın Doğu ve Orta Karadeniz'de beklenen sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin verilerine göre 8 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımlandı. AFAD yağışlarla ilgili sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, 5 Eylül Pazartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'de Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Trabzon için ise sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılırken illerde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji Pazar günü için yaptığı değerlendirmelere göre sabah ilk saatlerden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun’un doğu, Trabzon’un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (60-110 kg/m2), Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer aşırı (110 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA VE EGE'DE FIRTINAYA DİKKAT

Marmara'da rüzgarın 5 Eylül Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Orta ve Güney Ege’de rüzgarın 5 Eylül Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa)kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, Salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Meteoroloji ve AFAD’dan sarı ve turuncu uyarı: İlleri tek tek saydı

AFAD'DAN YENİ UYARI: SAMSUN, GİRESUN VE SİNOP...

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun, Giresun ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kuzeyinde kuvvetli, Samsun’un doğu ilçeleri ile Ordu’da çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış beklenmektedir." uyarısında bulundu. 

Meteoroloji ve AFAD’dan sarı ve turuncu uyarı: İlleri tek tek saydı

AFAD TURUNCU UYARI VERDİ

AFAD’ın sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yarın özellikle öğle saatlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Rize ve Artvin illerimiz için Turuncu uyarı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji ve AFAD’dan sarı ve turuncu uyarı: İlleri tek tek saydı
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 31
İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Adana: Az bulutlu ve açık 36
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli, doğu içlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 28
Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...