İstanbullular dikkat: Meteoroloji uzmanı 'fırtına kopacak' diyerek tarih verdi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbullular dikkat: Meteoroloji uzmanı 'fırtına kopacak' diyerek tarih verdi!

GÜNDEM Haberleri

Yurt genelinde beklenen kış bir türlü gelmedi. Ocak ayının sonuna doğru yer yer başlayan kar yağışı bazı bölgelerde etkisini gösterirken Marmara bölgesi için de kritik uyarı geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın genelinde hafta sonu şiddetli bir kar fırtınası beklendiğini duyurdu.

Bu sene geç gelen kış, Doğu Anadolu başta olmak üzere Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Akdeniz ve Ege'de ise kuvvetli rüzgar ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Marmara bölgesi ise aniden düşen sıcaklıkların ardından beklenen karın gelişi ile tam anlamıyla kışa girmiş oldu.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

Son olarak Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten hafta sonunu işaret ederek Marmara bölgesi için kar fırtınası uyarısında bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Ökten, pazar ve pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olacağını belirterek, sürücüleri uyardı. Ökten ayrıca yoğun kar yağışının okul tatilini de uzatabileceğini söyledi. 

TÜM MARMARA'DA ETKİLİ OLACAK

İstanbul'un yanı sıra Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da da Pazar ve Pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da beklenen kar fırtınasının gücü 105 km hıza çıktı. Değişim olmazsa İstanbullular Pazar akşamı ve Pazartesi öğlen arası eşsiz bir doğa olayı yaşayabilirler. İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada Kış koşulları daha da etkili olacak. Trafiğe çıkacaklar tedbirli olmalı.

GEÇEN SENEKİ MANZARAYI YAŞAYABİLİRİZ

Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor."

https://twitter.com/KeremOktenMeteo/status/1621119187866521601

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...