Meteoroloji uyarmıştı, yağış bir geldi pir geldi: Bodrum’da eğitime olumsuz hava engeli 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji uyarmıştı, yağış bir geldi pir geldi: Bodrum’da eğitime olumsuz hava engeli 

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde yağış etkili oldu. Yağış öylesine şiddetliydi ki yollar göle döndü, araçlar hep yollarda kaldı. Yağış yalnızca araçları, trafiği ve yolları değil okulları da etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bodrum'da eğitim gören öğrenciler tedbir amacıyla evlerine gönderildi.

Yaz ve sıcak havalar yerini tüm yurtta soğuk havalara ve yağışa bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önceki günlerde Muğla ve ilçeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı yapmıştı. Bu uyarının üstünden çok geçmeden yağış öyle bir geldi ki deyim yerindeyse 'bir geldi pir geldi' desek yeridir. Beklenen yağış bugün öğle saatlerinde başladı. 

EĞİTİME YAĞIŞ ENGELİ

Bodrum’da eğitim öğretime yarım günlük ara verildi, öğrenciler meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı evlerine gönderildi. Bodrum Belediyesi'nden yapılan açıklamada "İlçemiz genelinde, öğleden sonra beklenen yağış nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir amaçlı olarak saat 13.00 itibariyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Meteoroloji uyarmıştı, yağış bir geldi pir geldi: Bodrum’da eğitime olumsuz hava engeli 

TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yağışla birlikte yollar göle döndü. Araçlar, yollardaki su birikintileri nedeniyle güçlükle ilerledi. Yağış nedeniyle Akyarlar Turgutreis yolu trafiğe kapandı. Sel suları ile yukarından gelen dal parçaları ve taşların Rasih Çelik üst geçidinin olduğu noktada yolu tıkadığı ve yolda suyun biriktiği öğrenildi. Yoldan geçemeyen sürücüler, alternatif güzergahları kullandı. Yolu açmak için çalışma başlatıldı.

Yalıkavak’ta da yağmurla göle dönen yolda araçların güçlükle ilerlediği gözlendi. Arıza yapan araçlar yolda kaldı. İlçede yağış aralıklarla sürüyor. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...