Meteoroloji uyardı, Çanakkale'de sağanak etkisini gösterdi! Yollar göle döndü, Kepez çayı taştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meteoroloji uyardı, Çanakkale'de sağanak etkisini gösterdi! Yollar göle döndü, Kepez çayı taştı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meteoroloji'nin uyarıların ardından sağanak yağış Marmara'da etkisini göstermeye başladı. Çanakkale’de sabah saatlerinden itibaren sağanak etkisini gösterdi. Kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Sağanak nedeniyle merkeze bağlı Kepez beldesinden geçen Kepez Çayı'nın debisi yükseldi. Bir süre sonra taşan çay balıkçı barınağındaki teknelere zarar verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Çanakkale’de sabah saatlerinden itibaren sağanak etkisini gösterdi. Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle ana caddelerde su birikintileri oluştu.

Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler suların tahliyesi için çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Demircioğlu ve Yalı caddelerindeki esnaf iş yerlerini su basmaması için önlem almaya çalıştı. Yağışın öğleden sonra hızını azaltması bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Marmara'da İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ile Kıyı Ege’de İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla'da yerel kuvvetli olması bekleniyor.  Öte yandan meteoroloji tarafından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı. 

KEPEZ ÇAYI TAŞTI

Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle merkeze bağlı Kepez beldesinden geçen Kepez Çayı'nın debisi yükseldi. Bir süre sonra taşan çay balıkçı barınağındaki teknelere zarar verdi.

Meteoroloji uyardı, Çanakkale'de sağanak etkisini gösterdi! Yollar göle döndü, Kepez çayı taştı

İçi su dolan ve akıntıya kapılan bazı tekneler ise battı. Kepez Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışması başlatırken taşkın bölgesindeki büyük ağaç ve dal parçaları barınaktaki teknelere zarar vermemesi için kepçelerle toplanmaya çalışılıyor. Çok sayıda tekne taşkından zarar görürken mal sahipleri bölgeye gelerek teknelerinin iplerini sağlamlaştırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...