Meteoroloji uyardı: Hava 7 derece birden soğuyacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Meteoroloji uyardı: Hava 7 derece birden soğuyacak

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Ağustos ayında yaşanan aşırı sıcakların ardından hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyordu. Yeni haftayla birlikte hava sıcaklıklarında 7 dereceye varan düşüş bekleniyor.

Hâlen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin havayla birlikte, iç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Serin havanın Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte birçok ilimizde gece en düşük sıcaklıklarının 10 derece ve altına ineceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları (°C) ise şöyle: Ankara 28-22, İstanbul 28-26, İzmir 33-31, Kayseri 29-22, Sivas 26-21, Yozgat 24-19, Konya 29-23, Eskişehir 25-21, Samsun 25-22, Amasya 28-21, Tokat 28-23, Trabzon 27-23, Erzurum 25-21, Malatya 31-25, Elâzığ 32-27, Gaziantep 35-31, Diyarbakır 36-32.

SİVAS’A KIŞ ERKEN GELDİ

Kışları eksi 30 derecelerle Türkiye’nin en soğuk illerinden biri olan Sivas’a bu yıl kış erken geldi. Kent âdeta sonbaharı yaşamadan kışa girerken termometreler sabah saatlerinde 3 dereceyi gösterdi. Kışlıklar dolaplardan çıktı.  

ARDAHAN EKSİ 2,7’Yİ GÖRDÜ

Ardahan’ın Damal ilçesinde gece hava sıcaklığı eksi 2,7 dereceye düştü. Soğuk sebebiyle bitkilerde yoğun kırağı oluştu, park hâlindeki araçların camları buz tuttu.

KIŞIN HABERCİSİ ÇİÇEK

Beyaz ve mor renkleriyle Doğu Karadeniz yaylalarına güzellik katan ve yörede kışın habercisi olarak bilinen Vargit çiçekleri, Gümüşhane yaylalarında kendini göstermeye başladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...