Meteoroloji uyardı: Sıcaklık rekorları artacak! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji uyardı: Sıcaklık rekorları artacak! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Yağışlı havaların yurdu terk etmesinin ardından sıcaklıkların özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz'de 5-10 derece artması bekleniyor. Meteoroloji ve birçok valilik sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Meteoroloji 12 Temmuz 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava durumunu yayımladı. Sağanak yağmur ve sel baskınlarının ardından yağışlı hava yurdu terk etti. Şimdi de yüksek sıcaklıklar geliyor. Birçok ilde dereceler 40'a yaklaşıyor. meteorolojik verilere göre yarından itibaren yurdun sıcak hava dalgasının etkisine girmesinin öngörüldüğü belirtildi.

YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Meteoroloji ve çok sayıda valilik yüksek sıcaklıklara karşı uyarıda bulundu. Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ 40 DERECEYİ AŞACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara, Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 - 10 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının artacağı iller arasında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yer alıyor. Yapılan tahmine göre Edirne 41, Kırklareli 39, Tekirdağ 35 dereceyi görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması uyarısında bulunmasını adından çok sayıda ilde valilik vatandaşları sıcak hava ve yangın riskine karşı uyardı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...