Meteoroloji İstanbul için "Turuncu" kodlu uyarıda bulundu! 15 il için de "sarı" kod verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meteoroloji İstanbul için "Turuncu" kodlu uyarıda bulundu! 15 il için de "sarı" kod verildi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi - Anadolu Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hayati uyarı geldi. İstanbul için turuncu kod verilirken, çoğu Marmara bölgesinde yer alan 15 il için de sarı kod verildi. Kuvvetli yağış sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklar için vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. Peki turuncu ve sarı kod ne anlama geliyor? Sağanak hangi illeri etkileyecek? İşte merak ettikleriniz ve detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok sayıda il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'da sabah saatlerinde hafif olarak başlayıp aralıklarla devam eden ve bazı bölgelerde etkisini artıran sağanağın, yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji ise İstanbul için turuncu kodlu uyarı yaptı. Öte yandan çoğunluğu Marmara bölgesinde yer alan 15 il için de sarı kodlu uyarı var. 

İSTANBUL'A TURUCU 15 İLE DE SARI KODLU UYARI VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun farklı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bu kapsamda, İstanbul için 'Turuncu', Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük için de 'Sarı' kodlu yağış uyarısı yapıldı.

BİR UYARI DA AFAD'DAN GELDİ

Öte yandan, Turuncu kod verilen İstanbul'da vatandaşlara AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapıldı.  AFAD, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

İSTANBUL VALİSİ: SU BASMA RİSKİ BULUNAN YERLERİ TERK EDİN

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız." ifadelerini kullandı.

GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE SAĞANAK BEKLENİYOR

Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale'de yağışın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak'ta yerel kuvvetli, yarın öğle saatlerinden sonra da Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

TURUNCU KOD VE SARI KOD NEDİR?

"Hava durumu potansiyel tehlikelidir" anlamını taşıyan "Sarı" kod ile "Meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı" uyarısı yapılıyor.

"Turuncu" kod ise "hava durumunun tehlikeli" olduğu anlamına geliyor. Bu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir" uyarısını içeriyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...