Mescid-i Aksa her an yıkılabilir

Mescid-i Aksa her an yıkılabilir

GÜNDEM Haberleri

İsrail meclisindeki Arap milletvekillerinden Cemal Zahalka, İsrail’de meydana gelen 4,5 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından yazılı açıklama yaptı.

Mescid-i Aksa çevresindeki kazılara dikkati çeken Zahalka “Aksa bin yıldan uzun süredir depremlere karşı ayakta kaldı. Bununla birlikte İsrail’in bölgede yaptığı kazılar tehlike oluşturuyor. İsrail’in kazıları Mescid-i Aksa’yı güçlü bir depremde yıkılmaya sürüklüyor” dedi. Filistin yönetimine uluslararası kurumları bu konuda göreve davet etmesi çağrısında bulunan Zahalka, uluslararası mühendislerden oluşan bir komisyonun Mescid-i Aksa’nın altında yapılan çalışmaları incelemesi gerektiğini kaydetti. Arap milletvekili Zahalka, istatistiklere göre her 90 yılda bir Filistin’in güçlü bir yer sarsıntısına maruz kaldığını, son olarak 1927’de meydana gelen depremin büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığını hatırlattı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...