Mersin Emniyeti'nden Özgecan Aslan açıklaması

Mersin Emniyeti'nden Özgecan Aslan açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Kayıp üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölü bulunmasının ardından Mersin Emniyeti bir açıklama yayınladı

Mersin Emniyet Müdürlüğü, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölü bulunmasıyla ilgili, adli tahkikatın titizlik içerisinde yürütüldüğünü ve tüm şüphelilerin adli delilleriyle birlikte en kısa zamanda yargıya intikal ettirileceğini bildirdi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Aslan'ın ölü bulunmasıyla ilgili olarak yapılan soruşturmada, olayı bizzat gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.S.A ve olayla bağlantısı olduğu anlaşılan diğer şüpheliler N.A ile F.G'nin gözaltına alındığı belirtildi.
Öğrenim gördüğü üniversiteden evine dönerken öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a yönelik bu saldırının tüm kamuoyunun vicdanında derin bir tahribat meydana getirdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Devletimizin tüm güvenlik güçleri ve unsurları, özellikle kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu ve buna benzer, akıldan ve izahtan yoksun insanlık dışı her türlü eylemlere karşı sıfır toleransla hareket etmektedir. Meydana gelen bu elim olayla ilgili yapılan adli tahkikat titizlik içerisinde yürütülmekte olup tüm şüpheliler adli delilleriyle birlikte en kısa zamanda yüce yargıya intikal ettirilecektir. Yüce yargının, hukuka, kanuna ve kamu vicdanına en uygun kararı vereceği herkes tarafından bilinmelidir."
Açıklamada ayrıca, halkın vicdanında derin yaralar bırakan bu tür çağ dışı eylemlere karşı her zaman olduğu gibi bundan sonra da birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi gerektiği, halkın haklı yasal tepkilerini gösterirken sağduyuyla hareket etmelerinin toplum huzurunun korunması açısından önem arz ettiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...