Merkel: PKK terör örgütüdür

Merkel: PKK terör örgütüdür

GÜNDEM Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ettiklerini söyledi.

Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Davutoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu. Merkel, PKK'nın Almanya'nın da listesinde olan bir terör örgütü olduğunu söyledi. Alman Başbakan, "1 Kasım'dan sonra Kürtlerle barış süreci ön plana çıkmalı." diyerek sözlerini sürdürdü.
PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR
Merkel'in açıklamalarından satır başları;
"Türkiye üye ülke adayı statüsündedir. Şimdi de bunu dikkate almamız gerekir. İltica konusuna baktığımız zaman hukuki bir işlemdir. Bugün özellikle bu konuyu ele almadık ancak gündemimizin içinde yer alıyor. PKK'ya karşı bir mücadele söz konusu, Almanya'da da terör örgütü kabul edilmektedir.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Almanya her şeyden önce istikrarlı bir Türkiye'nin oluşmasını istiyor. İstikrarsızlık istemiyoruz. Seçimlerden sonra Kürtlerle yeniden barışma konusunun gündeme gelmesini istiyoruz. Ermenistan konusuna değindiğiniz sayın başbakan bu konuda da çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...