Merasim Sokak İddianamesi tamamlandı! Olaydan önce defalarca keşif

Düzenleyen:
Merasim Sokak İddianamesi tamamlandı! Olaydan önce defalarca keşif

GÜNDEM Haberleri

Canlı bomba hazırlığının 5 ay önce planlandığı saldırıda, teröristlerin olay öncesi birçok defa bölgede keşif yaptığı ortaya çıktı

Ebru Karatosun ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 29 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Merasim Sokak saldırısına ilişkin iddianame Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede 60 sanık için 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede, bombayı infilak ettiren Abdülbaki Sömer’in 2005 yılında PKK/KCK’ya katıldığı, ve örgütü farklı birimlerinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Sömer’in son olarak canlı bomba eylemi yapmak için PKK’ya bağlı HPG’deki özel kuvvetlerde görev yaptığı yerden talimat alarak Ankara’ya geldiği belirtildi. İddianamede Sömer’in, saldırıyı organize eden Kutbettin Onur’un yanına inşaata yerleştiği ve eylem için getirilen aracı ateşleme düzeneği ile patlayıcı maddeleri yerleştirdikleri kaydedildi. Eylem tarihine yakın zamanlarda Kutbettin Onur ile Abdülbaki Sömer başka bir araçla çok sayıda keşif yaptığı vurgulanan iddianamede “17 Şubat 2016’dan tarihinde sahte plaka takarak olay yerine geldiği, saat 18.31’te kırmızı ışıkta bekleyen askerî servis araçlarını doğrudan hedef alarak aracı patlattığı anlaşılmıştır” tespitleri yer aldı.

PAROLA: PORSİPİNİN SELAMI VAR
 İddianamede Onur’un gelecek kişilerden ‘Porsipi’nin selamı var’ parolasıyla bomba malzemelerini, olayda kullanılacak aracı ve eylemi gerçekleştirecek örgüt mensubunu yanında barındırarak yardımcı olması talimatını aldıktan sonra harekete geçtiği bildirildi. Daha sonra araçla beraber bomba malzemelerini şüpheliler Ahmet Karaman ve Muharrem Canikli’nin temin ederek Onur’a teslim ettikleri iddianamede ifade edildi. Sömer’in söz konusu eylemi gerçekleştirmeden önce ‘Şehit Zilan Ölümsüzler Taburuna Fedai Eylem Raporumdur’ başlıklı mektubu ele geçirildi. PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda örgüt üyesi Aysenur A.’nın evinde çıkan mektup da, saldırıyı öz iradesi ile gerçekleştirdiğini ifade ettiği görüldü. İddianamede yer alan mağdurlar arasında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe teşebbüsüne iştirak ettiği öne sürülen şüpheliler de yer alması dikkat çekti. Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanı firari Tuğgeneral Ali Kalyoncu, darbe gecesi Genelkurmay Karargahında bulunan eski Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer ile TSK’dan ihraç edilen eski Genelkurmay Askerî Savcısı Binbaşı firari Kurtuluş Kaya, patlamanın yaşandığı alandaki askerî lojmanlarda ikamet etmeleri nedeniyle mağdurlar arasında yer alıyor. İddianamede saldırıyı organize eden ve bomba hazırlığında yardımcı olan Kutbettin Onur itirafçı oldu. Onur, örgüt üyeleriyle görüştükten yaklaşık 4-5 ay sonra şantiyede çalışırken tanıdığı Ahmet Kahraman’ın aradığını, sonra buluştuklarını yanında Muharrem Canikli’nin olduğunu kendisine “sana 3 torba gübre getirdik, onu bırakacağız” diyerek araçlarından indirdikleri 50’şer kiloluk çuval içerisinde 3 torba gübreyi şantiyeye bırakıp bir arkadaşın geleceğini, onun ne yapacağını bildiğini söyleyerek yanından ayrıldıklarını anlattı. 
Merasim Sokak İddianamesi tamamlandı! Olaydan önce defalarca keşif
Kanlı saldırıda sanıklar arasında PYD elebaşı Salih Müslim, Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ın da ismi geçiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...