Meral Akşener imzayı attı: Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den kesin ihracı talep edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meral Akşener imzayı attı: Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den kesin ihracı talep edildi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır’ın İYİ Parti’den kesin ihracının talep edildiğini duyurdu. Akşener, daha Ümit Dikbayır'ın, yerine de partinin kasasını İYİ Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği İsmail Yücel'e emanet etmişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Zorlu, Meral Akşener'in yakınlarının hesaplarını incelettiği iddia edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Zorlu, bu talebin İYİ Parti lideri Meral Akşener'in imzasıyla gerçekleştirildiğini belirtti. 

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, “Seçimlere 81 ilde tek başımıza gireceğiz” açıklamasından sonra parti içinde başlayan ayrışmalar beraberinde istifaları getirmişti.

Parti, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yaşanan istifaların gölgesinde, yeni bir skandalla karşı karşıya kalmıştı. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın, Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarının incelenmesi talebi, parti içinde büyük bir çalkantıya neden oldu.

Parti kasasında olması gereken 132 milyon lira yerine eksi 16 milyon lira olduğunu öğrenen Dikbayır, paranın nereye gittiğini araştırmak amacıyla soruşturma başlattı. Ayrıca milletvekili adaylarından toplanan yüklü miktarlardaki paraların parti kasasına girmemesi de dikkat çeken bir diğer nokta olarak ortaya çıktı.

18 Kasım'da Şile'deki istişare toplantısında parti içinde ortaya atılan yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Akşener, “Benim değil, oğlumun ve eşinin hesapları gayrı resmi kontrol edildi. Bu doğru. Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakıyorum” dedi. 

İYİ Parti'de yaşanan istifaların ardından Akşener, partinin mali işleri üzerine yoğunlaşarak önemli bir adım attı.  Akşener, partinin kasasını İYİ Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği İsmail Yücel'e emanet etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...