''Mektup'' baskını yargıya taşındı

/ Kaynak: İHA
''Mektup'' baskını yargıya taşındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Adana'da internet haber portalı sahibi Taner Talaş'ın kardeşi Bülent Talaş'ın evine yapılan ''Mektup'' baskını yargıya taşındı.

Adana'da internet haber portalı sahibi Taner Talaş'ın kardeşi Bülent Talaş'ın evine yapılan ''Mektup'' baskını yargıya taşındı.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında çeşitli iddialar içeren ve tüm milletvekilleri ile valilere gönderilen mektubun kaynağını bulmak üzere polisin yaptığı araştırma ve aramalarda, 'yetki aşımı ve görevi kötüye kullanma' suçlaması ile 3 polis yetkilisi hakkında 2 ayrı dava açıldı.
Bülent Talaş'ın şikayeti üzerine evde yapılan aramada, mektuplar bulunmamasına ve hakimin bilgisayarla ilgili bir istemi olmamasına rağmen hard diske el konulması, 'yetki aşımı' olarak değerlendirilerek TCK 251/1 VE 53/1 maddelerini ihlalden 4. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Bu arada iddiaya esas mektupların hazırlanması ve gönderilmesi nedeniyle açılan soruşturmada ifadesine başvurulan Ö.B'nin babası C. C. B.'nin şikayeti üzerine de şikayetçinin istenen şekilde ifade vermesi için poliste baskı gördüğü, ilgisi olmayan bir telefon numarası için dinleme kararı alındığı belirtilerek, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiserler C.G. ve A.F.Ç. hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlarından cezalandırılmaları istemiyle TCK 257/1 ve 53/1 maddelerinden dava açıldı.
Öte yandan Vatan Gazetesi'nde çıkan haberi ihbar kabul eden HSYK'nın da söz konusu baskınla ilgili Cumhuriyet Savcısı hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...