Mehmetçik'in deprem bölgesinde el atmadığı iş yok: Sahra hastaneleri kritik rol oynuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraşlı iki şiddetli depremin ardından hızla sahadaki tüm faaliyetlere insan kaynağı desteği veren TSK'nın sahra hastaneleri çok sayıda depremzedeye sağlık hizmeti sundu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kahramanmaraş'ta kurulan seyyar sahra hastanesinde, depremden etkilenen vatandaşların tedavisinin aralıksız sürdüğünü yayınladığı bir videoyla paylaştı. 

MSB tarafından yapılan paylaşımda, deprem bölgesinde şimdiye kadar 788 hastaya hizmet verilerek, seyyar sahra hastanesinde 12 vatandaş için de ameliyat gerçekleştirildiği açıklandı.

DEPREMDE SON DURUM

Asrın felaketinin 10. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Merkezüssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere sebep olan depremin ardından bölgedeki toplan can kaybı  35 bin 418'e yükseldi. 105 bin 505 depremzedenin ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...