Mehmetçik Suriye sınırında göz açtırmıyor

Mehmetçik Suriye sınırında göz açtırmıyor

GÜNDEM Haberleri

Mehmetçik, Suriye sınırı boyunca konuşlanan 200'e yakın hudut karakoluyla sınırı gece-gündüz koruyor.

20. Zırhlı Tugayının 'Atmaca Alayı' olarak da bilinen 3. Hudut Alayına bağlı hudut karakollarını görüntüledi. nbsp;Termal kameralar, gece görüş dürbünleriyle sınırdan gözlerini ayırmayan güvenlik güçleri, hudut olaylarına ağır silahlarla güçlendirilen 'Kobra' adı verilen zırhlı araçların taşıdığı ani müdahale mangasıyla müdahale ediyor. Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Şehit Piyade Teğmen Özkul ve Savaş Hudut Karakollarında Mehmetçik, gözünü sınırdan ayırmadan görev yapıyor. Sınır, karakollardan termal kameralar, gece görüş dürbünleriyle 24 saat izleniyor. "Hudut namustur" anlayışıyla görev yapan Kara Kuvvetleri Hudut Birlikleri, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcıları, 'Kobra' adı verilen taktik tekerlekli zırhlı araçlarla kaçakçılık ve yasadışı sınır geçişleriyle mücadele ediyor. Sınır, karakollardaki merkez kulelerin yanı sıra hudut boyunca bulunan mevziler ve kulelerdeki nöbetçiler tarafından kontrol ediliyor. Karakollardaki Mehmetçikler, kritik durumlarda takviye edilerek mevcut personel artırılıyor. Suriye sınırı boyunca kurulan 200'e yakın hudut karakolunda askerler, yasa dışı sınır geçişleri, kaçakçılık ve hudut olaylarına karşı 24 saat boyunca canla başla çalışıyor. Her karakol sorumluluk sahasında 'kuş uçurtmazken' sınır boyunca kontrol edilmeyen alan bulunmuyor. Bölgede genellikle yasa dışı sınır geçişleri ve kaçakçılıkla mücadele edilen sınırda, karakolların kulelerinde ''gözetleyiciler' görev yapıyor. Gündüz özel dürbünlerle gece ise gece görüş dürbünleriyle sınırı kontrol eden gözetleyiciler, her hangi bir hudut olayıyla karşılaştıklarında telsizle karakol komutanına haber veriyor. Karakolda verilen alarmın ardından ani müdahale mangasındaki askerler teçhizatlarını kuşanarak bir dakika içinde araçlarına biniyor. Manga, 'Kobra' adı verilen zırhlı araçla kaçakçıların görüldüğü bölgeye gidiyor. nbsp;

Ekipteki Arapça veya Kürtçe bilen Mehmetçik, sınırı geçmeye çalışanları mayınlı alan konusunda uyarıyor. Kaçakçılar yapılan üst aramasının ardından teslim alınıyor, getirdikleri mallar için tutanak düzenleniyor. Kaçakçılar daha sonra çağrılan jandarma tarafından teslim alınıyor. Hudut karakollarında Suriye'deki olayların ardından ek önlemler de alındı.Birçok karakola olası hava saldırılarına karşı hava savunma sistemleri yerleştirildi.

Hudut karakollarına yapılacak taciz ateşi veya saldırılara karşı da Mehmetçik hazır bekliyor. Olası saldırıda güvenlik güçleri alarm tünellerinden mevzilere kısa sürede ulaşmaları konusunda düzenli olarak eğitiliyor. Ayrıca kritik karakollar silah ve personel bakımından güçlendiriliyor.


-"Buradayız, görevimizin başındayız"-


5. Hudut Bölük Komutanı Üsteğmen Musa Kızılbuğa, sorumluluk bölgesinde aralarında Özkul Hudut Karakolunun da olduğu 5 sınır karakolunun bulunduğunu belirtti. nbsp;Karakollarda gece ve gündüz gözetleme timlerinin ve hudut olaylarına müdahale için ani müdahale mangasının görev yaptığını belirten Kızılbuğa, sınırın termal kameralarla da izlendiğini söyledi. Karakolların kendi sorumluluk alanlarında hudut hattının her yerini kontrol ettiğini vurgulayan Üsteğmen Kızılbuğa, "Biz buradayız, görevimizin başındayız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...