'Mehmet Şimşek istifa etti' yalanının perde arkasını Cem Küçük anlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Gazetemizin yazarı Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'istifa ettiği' iddialarının perde arkasını TGRT Haber'de anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa etmek istediğine yönelik iddialar siyasetin gündemine oturdu. Bakan Şimşek'in, iki hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a istifasını verdiği ancak istekleri yerine getirilince bu istifadan vazgeçtiği ileri sürülmüştü.

İstifa asparagasının perde arkasını gazetemizin yazarı Cem Küçük TGRT Haber’de Medya Kritik programında değerlendirdi.

23 DERECE'NİN PAYLAŞIMINA TEPKİ

Mehmet Şimşek’in yakınındaki bir isimle konuştuğunu dile getiren Cem Küçük şu ifadeleri kullandı:

İstifa haberini ‘23 Derece’ hesabı paylaştı, başında Gökhan Özbek var. Her türlü kara propagandayı yapan biri. Şimşek’in yakınındaki isim diyor ki; bir defa Cumhurbaşkanı neden istifayı Cevdet Yılmaz’a versin ki? Birinci yalan bu. İkincisi, Şimşek bey bakanlıkta bugün bir sürü kişiyi kabul etmiş. Görüşmeler yapmış. Bir defa istifa edecek kişi neden bu görüşmeleri yapsın diyor. Eylül’de açıklanacak orta vadeli program için görüşme yapılıyor. Sonra oradan Külliye’ye gidiyor.

Emeklilerle ilgili düzenleme konusu var. Bir şey üzerinde çalışılıyor ama detay vermediler.

Önemli bir haberi ilk defa buradan söylüyorum. İmamoğlu, Şimşek’e teşekkür etti. (Metro projelerini onaya ilişkin.) Belediyelerle ilgili bütçeler çıkarılıyor. Şimşek bunu Erdoğan’a götürüyor. Erdoğan HDP dahil bütün belediyelerin sorunlarını çözün diyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada Şimşek'in istifa etmek istediğine ilişkin haberleri yalanladı.

Bu tür haberlerin piyasalarda tedirginlik yaratma ve güvensizlik oluşturma amaçlı olduğunu öne sürülen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...