Mehmet Öz, deprem bölgesini ziyaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mehmet Öz, deprem bölgesini ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri

Dünyaca ünlü kalp doktoru Mehmet Öz deprem bölgesini ziyaret edip zepremzedeler için gönüllü olarak çalıştı. Öz, Türk halkının "Bu krizdeki güçleri ve metanetleri, bana ilham veriyor" dedi.

Türkiye’nin yaşadığı ard arda iki deprem felaketinin yankıları dünyada da sürüyor. Dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeyi ziyaret etti. Öz, sosyal medya hesabından deprem bölgesine ilişkin açıklamalar ve depremzedelerle fotoğraflara yer verdi.

Doktor Öz paylaşımında, sağlık konusunda ilk müdahale ve hastanelerle görüşmek ve temel ihtiyaçları belirlemek konusunda yardımcı olmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi ve İskenderun limanından da bir poz paylaştı.

Mehmet Öz, deprem bölgesini ziyaret etti

'HASTANE GEMİLER VAR' 

Burada yaralıları tedavi etmek üzere hastane olacak şekilde donatılmış gemiler var. Sahada neler yaşadıklarını daha iyi anlamak için ön safta çalışanlarla görüştüm.

‘BANA İLHAM VERİYOR’

Doktor Öz, felaket sonrası bir hastanenin yıkılmış halini gördüğünü ve birçok sağlık çalışanınında hayatını kaybettiğini belirtti. Öz:

‘Bu nedenle personel sayısı sınırlı. Ön saflarda hastalara bakmak için çalışanlar, inanılmaz bir baskı altında. Bu krizdeki güçleri ve metanetleri, bana ilham veriyor.’  dedi.

Mehmet Öz, deprem bölgesini ziyaret etti

MÜLTECİ KAMPLARINI DA ZİYARET ETTİ

Doktor Öz, depremden sonra yaptığı paylaşımda deprem felaketi sonrası Türkiye ve Suriye'de yıkımların yaşandığı ve hava muhalefetinin arama kurtarma çalışmalarını daha zor bir hale getirdiğinden bahsetmişti.

https://twitter.com/DrOz/status/1626749004733186050

Öz, geçmişte bölgeyi dolaştığını ifade ederek, sınırın hem Türkiye hem de Suriye tarafındaki mülteci kamplarını ziyaret ettiğini de takipleri ile paylaştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İksir19 Şubat 2023 10:25

Pensilvanyadan senatör seçildiğinde Türk vatandaşlığından çıkacağınıda unutmadık

Sonraki Haber Yükleniyor...