Mehmet Görmez, 'Devasa binalar Kâbe'yi esir almış'

Mehmet Görmez, 'Devasa binalar Kâbe'yi esir almış'

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kâbe-i muzzamanın etrafına dünyanın en büyük otelini ve AVM'lerini yapan Suudi yönetimini eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kâbe-i muzzamanın etrafına dünyanın en büyük otelini ve AVM'lerini yapan Suudi yönetimini eleştirdi. Görmez, etrafına yapılan otel ve AVM'lerle, Kâbe'nin adeta "esir" bırakıldığını belirtti. TRT Türk'te gündemi değerlendiren Görmez, şunları söyledi: "Ben ne zaman gitsem o etraftaki binalardan dolayı kalbimde Kabetullah mahzun. Müslümanlar arasındaki dünyevileşme sebebiyle hac ruhu zayıfladı. Haccın insanı değiştirmesi gerekirken, haccı değiştirmek isteyenler var. Son 10 yılda her yıl bir şeylerin değiştiğini görüyorum. İmkânlarımız artıyor, otellerimiz lüksleşiyor. Kâbe manzaralı odalarımız çoğalıyor. VIP hac, lüks hacı çoğalıyor ama haccın ruhu azalıyor. Haccın eğitici, dönüştürücü yönünün zayıflamaya başladığını görüyoruz. Bundan irkiliyorum. Ben geçen sene şahit oldum. Telefonla, 'Brezilya'daki iş ortağımı bana bağla' diyor tavaf esnasında. Bir taraftan da kamerayla çekiyor. Bunlar çoğalıyor maalesef." Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hacca gelişinden mutluluk duyduğunu ifade eden Görmez, "Müslüman bir ülkenin cumhurbaşkanının hacı oluşu yadırganmamalı" dedi. Ünlü sanatçı Ajda Pekkan'ın, "Kurban kesmek yerine bağış yapıyorum" sözünün hatırlatılması üzerine Diyanet İşleri Başkanı, "Bu bir ibadet alanıdır. İbadetin bana göresi olmaz" diye konuştu.

nbsp;Mehmet Görmez, 'Devasa binalar Kâbe'yi esir almış'
UYDU KENTLER KURULABİLİRDİ
Prof. Dr. Görmez, Kâbe çevresindeki genişletme çalışmalarının yerine başka çözümler bulunabileceğini söyledi. Görmez, "Çalışmalar devam etse bile en fazla 5 milyon insan hacca gidebilir. Talep ise 20 milyon. Eğer baştan itibaren Mekke ve Cidde düzlüklerine birer uydu kent kurulabilseydi Mekke'nin altından metrolarla ulaşım sağlanabilirdi" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...