Mehmet Altan açıkça darbe çağrısı yapmaktan tutuklandı

Düzenleyen:
Mehmet Altan açıkça darbe  çağrısı yapmaktan tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Darbe öncesi TV’de müdahale olacağı sinyali veren Altan kardeşlerden biri hakkında tutuklama kararı verildi. Şartlı serbest bırakılan Ahmet Altan ise, “Darbeciler böyle bulunamaz” dedi

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci-yazar Ahmet Altan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan ise “hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklandı. Açıkça darbe çağrısı yapmakla suçlanan Mehmet Altan ifadesinde, “Gülen’i tanırım. Nihai hedefinin ne olduğunu bilmiyorum. Örgüt üyesi olduğumu kabul etmiyorum. 2012’ye kadar gazetede yazılar yazıyordum. 2016’nın Ocak ayına kadar herhangi bir gazetede çalışmadım. Bu tarihten sonra ‘Özgür Düşünce’ isimli gazetede köşe yazarlığı yaptım. Bu gazete 15 Temmuz tarihinden önce kendiliğinden kapanmıştır. Ben gazetenin kimin kontrolünde olduğunu bilmiyorum. Benim darbe girişimine katılmam söz konusu değildir” dedi. Darbeden 1 gün öncesi TV programında sarf ettiği sözlerin darbeyle alakasız olduğunu, kuvvetler ayrılığı ilkesini kapsadığını ileri süren Mehmet Altan, “Bilinç altına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor. Bu durum skandaldır”  diye konuştu. Ahmet Altan ise, ifadesinde ,“Cumhurbaşkanı ya da hükümeti eleştirmem beni darbeci yapmaz. Gülen ile hiç görüşmedim”  ifadesini kullandı. Ahmet Altan, serbest kaldıktan sonra, “Darbecileri böyle ortaya çıkaramazsınız” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...