Medyanın en büyük problemi kutuplaşma

Medyanın en büyük problemi kutuplaşma

GÜNDEM Haberleri

'Günümüz Koşullarında Gazetecilik' konulu toplantıda, medyada kutuplaşmanın getirdiği sıkıntılara dikkat çekildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen "Günümüz Koşullarında Gazetecilik" konulu toplantıda medyanın durumu masaya yatırıldı. İstanbul The Marmara Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, "Medyada bir kutuplaşma var. Bu kutuplaşma gazetecilik mesleğinin etik ilkelerle yapılmasını zorlaştırıyor" dedi. TGC Başkan Vekili Vahap Munyar ise, toplantının gazetecilik mesleğinin ortak çıkarında buluşmak, etik ilkelerin uygulanmasını, ortak sorunların çözümüne katkı sağlamak için düzenlendiğini vurguladı. nbsp;2013 yılında gazetecilerin yaşadığı hak ihlallerine ve baskılara tepkisini dile getiren Genel Sekreter Sibel Güneş de, nbsp;"2013'te toplam 186 gazeteci darp edildi. 143 gazeteci işsiz kaldı" dedi.
Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak mesleğin önündeki engeller gerçekten önemseniyorsa, öncelikle gazete yönetimlerinin her konuda kendi samimiyetlerini sorgulaması gerektiğini belirtti. Albayrak daha sonra şunları söyledi: "İdeolojik ve sorumsuz yayınların, art niyetli ve ön yargılı sebeplerle meslektaşlarımıza bile iftira eden yayınların müsebbibi kim acaba?.. Bizler, öncelikle her türlü ön yargıyı bir tarafa bırakarak, sadece gazeteci ve gazeteciliğin olmazsa olmazlarından oluşan bir ortak paydada buluşmamız gerekir."
Medyada kutuplaşmanın başka ülkelerde de olduğunu söyleyen İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı da şöyle konuştu: "Habercilik bugün bulanık suda yapılıyor. Türkiye'de ihtiyacımız olan tek şey evrensel ilkelere uygun gazetecilik yapmak. nbsp;TGC, objektif kriterlerle gazeteciliğin yapılması konusunda daha fazla rol üstlenmeli."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...