Meclis'te yemin töreni heyecanı: İlk oturumu Bahçeli yönetecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis'te yemin töreni heyecanı: İlk oturumu Bahçeli yönetecek

GÜNDEM Haberleri

Meclis'te 28. yasama dönemi bugün başlıyor. İlk oturumu en yaşlı milletvekili sıfatıyla MHP lider Bahçeli yönetecek. İlk oturumda, milletvekilleri sırayla yeminlerini edecek. Yarın yemin edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da töreni TBMM'de kendisine ayrılan locadan takip edecek.

Milyonlarca seçmen 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sandığa gitti. Seçmenin tercihi Meclis'te Cumhur İttifakı'nda yana oldu. Cumhurbaşkanlığın da ise adres değişmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 yıl daha ülkeyi yönetmek için vatandaştan yetki aldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMARTESİ GÜNÜ YEMİN EDECEK

Seçimin yankıları sürerken TBMM'de 28'inci yasama dönemi bugün başlıyor. Meclis İçtüzüğü'ne göre, bugün saat 14.00'te çağrısız toplanacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek. 

İçtüzüğe göre, en genç altı milletvekili, geçici olarak katip üyelik yapacak.

TÖREN GECE YARISINA KADAR SÜRECEK

TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin edecek. Bahçeli'nin ardından illerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüden ant içecek. Yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

BU YEMİN METNİ OKUNACAK

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim" şeklindeki yemini ederek görevlerine başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TAKİP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Meclis'in açılışına katılacak. Resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip edecek. Erdoğan ise yarın yemin edecek.

METNİ OKUMAYAN VEKİL KAYNAKLARINI KULLANMAYACAK

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak. Öte yandan Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecek.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...