Meclis’te uyum mesaisi

Düzenleyen:
Meclis’te uyum mesaisi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne ilişkin 6 ay içinde çıkarılması gereken uyum yasalarına yönelik TBMM, yaz mesaisi yapacak.

Yücel Kayaoğlu Ankara
AK Parti yönetiminden edinilen bilgilere göre,  yeni hükûmet sistemine ilişkin 6 ay içinde çıkarılması gereken uyum yasaları için TBMM’de yaz mesaisi gündemde... AK Parti yönetimi, bu kapsamda Meclis iç tüzüğünün yanısıra 7 ayrı kanunda yapılacak 144 maddelik değişiklik için Meclis’i Temmuz sonuna kadar çalıştırmayı planlıyor. Bu süre içinde, eğer eksik yasalar kalırsa, bu defa 1 Ekim tarihi beklenmeden, eylül ayı içinde TBMM’nin yeniden çalışmalara başlayacağı belirtiliyor. Anayasa değişikliğine uyum sağlanması için Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu’nda 7 madde, Milletvekili Seçimi Kanunu’nda 9 madde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu’nda 10 madde, Siyasi Partiler Kanunu’nda 11 madde, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’nda 30 madde, Uyuşmazlık Mahkemesi Kanunu’nda 27 madde ve Askeri Ceza Kanunu’nda ise 50 madde de değişiklik yapılması zorunluluğu bulunuyor. Çıkarılacak uyum yasaları konusunda Meclis’te uzlaşma arayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, yarın siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya gelecek. Kahraman’ın, siyasi partilere uyum yasaları konusunda mutabakat oluşması için hızlı çalışacak bir komisyon önereceği belirtiliyor. CHP ve HDP’nin bu öneriyi kabul etmemesi durumunda, AK Parti ile MHP’lilerin uzlaşması ile uyum yasalarının Meclis’ten geçirileceği kaydediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...