Meclis’te PKK marşına 5 yıl hapis

Düzenleyen:
Meclis’te PKK marşına 5 yıl hapis

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mayıs 2016’da yapılan Anayasa Komisyonu toplantısının ardından HDP’li milletvekilleriyle Meclis koridorlarında terör örgütü PKK’nın sözde marşını söyleyip, slogan attıkları belirtilen 6 danışman hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Savcılık 6 danışmanın birden fazla kez “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mayıs 2016’da yapılan Anayasa Komisyonu toplantısının ardından HDP’li milletvekilleriyle Meclis koridorlarında terör örgütü PKK’nın sözde marşını söyleyip, slogan attıkları belirtilen 6 danışman hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Savcılık 6 danışmanın birden fazla kez “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame hazırladı. Bu suç 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Şüphelilerin sosyal medya hesaplarında da çok sayıda terör örgütünü övücü paylaşımların bulunduğu, evlerinde yapılan aramalarda ise terör örgütü ile ilişkili materyallere ulaşıldığı kaydedildi. Ebru Karatosun ANKARA

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...