Meclis'in 'İsrafa Son' projesine ödül

/ Kaynak: AA
Meclis'in 'İsrafa Son' projesine ödül

GÜNDEM Haberleri  / AA

Meclis, "İsrafa Son/Fazla Yemekler İhtiyaç Sahiplerine, Artık Yemekler Hayvan Barınaklarına" projesiyle, Selçuk Üniversitesi'nden ödül aldı.

Meclis, "İsrafa Son/Fazla Yemekler İhtiyaç Sahiplerine, Artık Yemekler Hayvan Barınaklarına" projesiyle, Selçuk Üniversitesi'nden ödül aldı. nbsp;Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat sosyal/kurumsal kategorisinde birincilik ödülüne, 30 Kasım 2012'de başlatılan "İsrafa Son/Fazla Yemekler İhtiyaç Sahiplerine, Artık Yemekler Hayvan Barınaklarına" projesiyle TBMM layık görüldü. nbsp;TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, İstanbul'da gerçekleştirilen törenle ödülü aldı. nbsp;Neziroğlu, TBMM Kampüsü içerisinde hizmet verilen dört ayrı mutfakta pişen yemeklerden ortalama 300-500 porsiyon yemeğin arttığını, bu yemeklerin daha önceden çöpe döküldüğünü ancak bu projeyle birlikte ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini belirtti. Neziroğlu, ayrıca, tabaklarda kalan artık yemeklerin hayvan barınaklarına gönderilerek büyük oranda israfın önüne geçildiğini vurguladı. nbsp;Projenin, diğer kamu kurumları ile özel sektöre de örnek olduğunu ifade eden Neziroğlu, Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Keçiören Belediyesi, Uşak Şeker Fabrikası ile bazı özel okul ve restoranların da bu projeyi örnek aldığını anlattı. nbsp;Neziroğlu, projeyle hem sosyal yardımlaşmaya katkı sağlandığını hem de israfın önüne geçildiğini ifade etti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...