Meclis'in en uzun mesaisi 24,5 saat

Düzenleyen:
Meclis'in en uzun mesaisi 24,5 saat

GÜNDEM Haberleri

TBMM Genel Kurulu son 1 yılda yoğun mesai harcayarak, 106 birleşimde yaklaşık 800 saat çalıştı. Meclis, 24 kanun teklifini yasalaştırdı, 61 uluslararası anlaşma ile 5 asker gönderme tezkeresini kabul etti.

Meclis, 2021’de toplumun ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeleri hayata geçirmek için zorlu şartlarda mesai yürüttü. Genel kurulda 1 Ocak’tan itibaren 24 kanun teklifi kanunlaştırıldı, 61 uluslararası anlaşma ile Aden Körfezi, Mali ve Orta Afrika, Irak ve Suriye, Lübnan ve Azerbaycan olmak üzere beş yurt dışına asker gönderme tezkeresi kabul edildi. Meclis’te bu süreçte toplam 106 birleşim, 429 oturumda 785,5 saat görüşme gerçekleştirildi.

ARALIKSIZ 24,5 SAAT MESAİ

Meclis, 2021’de en uzun mesaisini 17-18 Temmuz’da, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde gerçekleştirdi. Milletvekilleri, bu sebeple aralıksız olarak 24,5 saat mesai yaptı.

Meclis’in 2021’deki son işi ise ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni yasalaştırmak oldu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...