Meclis yeni yasama yılına başlıyor: İlk gündem maddesi sınır ötesi tezkereler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Meclis yeni yasama yılına başlıyor: İlk gündem maddesi sınır ötesi tezkereler

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yeni yasama yılı bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta sivil anayasa çağrısı yapacak. Meclis’in önceliği tezkere, bütçe ve emekli maaşları olacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - TBMM Genel Kurulu 2,5 aylık bir aradan sonra bugün yeniden mesaiye başlıyor. TBMM’nin ilk gündem maddesi ise Suriye ve Irak’a ilişkin sınır ötesi operasyon tezkeresi olacak. Yeni yasama yılı kapsamında bugün ilk tören Meclis Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanacak genel kurulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine hitap edecek.

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında siyasetten ekonomiye, güvenlikten bölgesel ve küresel gelişmelere kadar birçok alanda önemli mesajlar verecek. Erdoğan’ın, Meclis kürsüsünden siyasi partilere cumhuriyetin 100’üncü yılında yeni ve sivil bir anayasa yapılması çağrısında da bulunması ve Türkiye’nin artık darbe anayasası ayıbından kurtulması gerektiğini vurgulaması bekleniyor. Erdoğan’ın konuşmasından sonra genel kurula 2 Ekim Salı gününe kadar ara verilecek. Meclis Genel Kurulunun öncelikli gündeminde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üye seçimi, uluslararası sözleşmeler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye, Lübnan, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki görev sürelerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin bulunması planlanıyor.

GAYE ERKAN’IN TBMM’DE İLK SINAVI

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da önümüzdeki hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna ‘Küresel Gelişmeler, Türkiye Ekonomisi, Enflasyon ve Para Politikası’ başlıklarında bir sunum yapması ve milletvekillerinin sorularını cevaplaması bekleniyor.

BÜTÇE SUNULACAK

17 Ekim’de TBMM’ye sunulacak olan 2024 Bütçe teklifi ile birlikte milletvekillerinin bütçe maratonu başlayacak.

EMEKLİNİN GÖZÜ BURADA

Yılbaşına kadar İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasını içeren teklif ve emekli maaşlarının yeniden ele alınması gibi toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren bazı başlıklarda düzenlemeler yapılacak.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...