Meclis Başkanı kim? TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Meclis Başkanı kim? TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2024 bütçe görüşmeleri vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. TBMM Genel Kurulu, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler için bugün TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Bugünkü bütçe görüşmeleri Meclis Başkanı kim? sorusunu gündeme getirdi. Peki TBMM Meclis Başkanı kim? TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir?

2024 yılı bütçe teklifinin görüşmeleri tamamlanıyor. TBMM Genel Kurulu’nda 11 Aralık’ta başlayan bütçe ve kesin hesap tekliflerinin görüşmeleri bugün sona erecek. Bugün bütçenin tamamının oylanacağı oturumda 2024 yılı bütçesi üzerindeki son konuşmalar yapılıyor. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, birleşimi açtıktan sonra yaptığı konuşmada, "TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş, bugün Meclisimizin geleneklerine uygun şekilde son birleşimi yönetecekti ancak geçirdiği ağır grip nedeniyle tedavisi sürdüğü için bugünkü birleşime katılamadı. Her bir üyeye saygılarını, selamlarını iletiyor. Meclis Başkanımıza Divan olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi. Bu gelişme sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Meclis Başkanı kim? Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş kimdir? sorusunun ayrıntılı yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.

TBMM BAŞKANI KİMDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 30'uncu şu anki Başkanı Numan Kurtulmuş’tur.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı
Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Parlamenter Asamblesi Başkan
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Başkan
Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi Başkan

Numan Kurtulmuş, 23 Mart 1959 yılında Ordu / Ünye'de doğdu.

Akademisyen; Lise öğrenimini İstanbul İmam-Hatip Lisesinde, lisans ve yüksek lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. 1992 yılında doktor, 1994 yılında doçent ünvanı aldı. ABD’de Cornell Üniversitesinde akademik çalışmalarını sürdürdü. 2004 yılında profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde uzun yıllar sosyal siyaset ve insan kaynakları yönetimi konularında ders verdi.

1998 yılında aktif siyasete girdi; Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2008’de Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisini kurdu. HAS Parti, 2012’de bütünleşme kararı alarak AK Parti ile birleşti. AK Parti’de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı, 63, 64 ve 65. Hükümetlerde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı. 65. Hükûmette yapılan değişikliğin ardından Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. AK PARTİ 6. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçildi ve Genel Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

7 Haziran 2023 tarihinde 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi ve TBMM’nin 30. Başkanı oldu. Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...