Mazlumlara kamp yapılacak

Düzenleyen:
Mazlumlara kamp yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslüman sayısı 313 bine ulaştı...

Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslüman sayısı 313 bine ulaştı... Bu mazlumlar için Türkiye topyekûn harekete geçti. AFAD, Kızılay ve 10’dan fazla STK “Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye yardım eli uzatıyor” adında ortak yardım kampanyası başlattı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve STK temsilcileri, Afet ve Acil durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nda Arakanlı Müslümanlar için bir araya geldi. Toplantıya Başkanlık yapan Akdağ, Bangladeş hükûmeti ile mutabakata varıldıktan sonra Arakanlı Müslümanlar için bölgede geçici barınma kamplarının oluşturulacağını ve bu kamplara Türk yardım kuruluşları ile destek sağlanacağını açıkladı. Akdağ, Cumhurbaşkanından bu konuda talimat aldığını söyledi. Recep Akdağ “Kızılay, AFAD,  Sağlık Bakanlığı ve sivil toplumla beraber ciddi bir kampanya başlatacağız. Bir taraftan hükümetimizin kaynakları, bir taraftan Türk milletinin cömert tavrıyla inşallah Arakanlı kardeşlerimize yardım elimizi bir kere daha uzatacağız” dedi.
SON 15 GÜNDE ARTTI 
Geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret eden AFAD Başkanı Güllüoğlu ise Arakan’a yapılacak yardımlarla ilgili vatandaş bağışlarının önemine dikkat çekti. ‘www.arakanasahipcik.org’ adresinde bağış yapmak isteyenler için hesap numaralarının yer aldığını belirten Güllüoğlu “Bu hadise geçmişe dayanıyor ama son 15 gün krizin zirve yaptığı günler” dedi. Selçuk Böke ANKARA

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...